لوگو کرج سرما دات آی آر

نیاز به مشاوره دارید؟    09123615263

مقدمه

همانطور که می دانید چیلر ها از انواع دستگاه های تهویه مطبوع می باشند که در نوع جذبی و تراکمی موجودند. نحوه عملکرد کلی این دو چیلر ها تشابهاتی با هم دارد. اما به صورت کلی چه مواردی موجل تفاوت میان این دو چیلر شده است؟ در ادامه قصد داریم به بررسی تفاوت های چیلر جذبی و تراکمی بپردازیم. همچنین می توانید برای بهره مندی از خدمات سرویس و تعمیر چیلر جذبی و تراکمی در کرج با ما همراه باشید.

چیلر جذبی و تراکمی چه تفاوت هایی با هم دارند؟

همانطور که اشاره کردیم چیلر های جذبی و تراکمی در عین حال که شباهت های مختصری با هم دارند، ب صورت کلی تفاوت هایی نیز دارند. وجود همین تفاوت ها است که موجب شده است برای مثال برخی از چیلر های جذبی و برخی دیگر از چیلر های تراکمی استفاده کنند. اما این تفاوت های چیست؟ در ادامه لیستی از انواع تفاوت های این دو چیلر آورده شده است که عبارتند از:

پیشنهاد می شود: چیلر تراکمی چیست و چگونه کار می کند؟

توان مصرفی تجهیزات

در چیلر تراکمی، کمپرسور بیشترین توان مصرفی را دارد در حالی که در چیلر جذبی، پمپی که محلول را پمپاژ می­کند این شرایط را دارد.

تغییر توان مصرفی

با افزایش ظرفیت تبرید در سیستم تبرید تراکمی توان کمپرسور نیز باید افزایش یابد اما در تبرید جذبی با افزایش ظرفیت تبرید، تغییر چشم گیری در پمپ نیاز نخواهد بود.

نوع انرژی مصرفی

چیلر جذبی بر اساس حرارت اتلافی یا اضافی موجود در محل عمل می ­کند. حرارت اضافی یا تولیدی بویلر، موتور دیزل، آبگرم تولیدی آبگرمکن خورشیدی و … می ­توانند منابع انرژی ایده ­آلی برای یک سیکل تبرید جذبی باشند. در صورت نبود این منابع نیز می­ توان به طرق دیگر، آبگرم یا بخار مورد نیاز را تولید کرد. در چیلر تراکمی، کمپرسور فقط با جریان الکتریسیته کار می­ کند.

هزینه برق

در چیلر جذبی پمپ مصرف کننده عمده برق می­ باشد که در مقایسه با کمپرسور مصرف ناچیزی دارد. چون میزان مصرف انرژی کمپرسور چیلر تراکمی زیاد است و فقط با برق کار می­ کند و با توجه به بالا بودن قیمت برق، هزینه انرژی نیز در این سیکل بالا است.

زیرساخت ­های مورد نیاز و آلودگی صوتی

کمپرسور سیکل تراکم بخار با سرعت و صدای زیادی کار می­ کند که به سبب ایجاد لرزش به یک فونداسیون مستحکم نیاز است اما در نقطه مقابل در تجهیزات سیکل جذب بخار چنین قطعات متحرکی وجود ندارد که نتیجه آن سر و صدای کم و عدم نیاز به زیرسازی ویژه است.

تعمیرات و نگهداری

در چیلر تراکمی، کمپرسور یک وسیله حیاتی می­ باشد که به دلیل وجود قطعات متحرک با سرعت بالا نیازمند روانکاری، خنک کاری و تعویض قطعات به صورت دوره ­ای است. کمپرسور بسیار سنگین و گران قیمت است و خرابی آن می­تواند به اجزای دیگر سیکل مثل شیرهای مکش و دهش آسیب رساند.

کنترل ظرفیت سیستم

در چیلر جذبی، امکان به صفر رساندن مصرف انرژی در حالت عدم وجود بار، موجود است در حالی که حتی با وجود فناوری ­های جدید سیکل تبرید تراکمی اینگونه نیست.

اثر گلخانه ­ای مبرد

برخی از مبرد های مورد استفاده در سیکل تبرید تراکمی (CFC) موجب تولید اثر گلخانه ­ای و آسیب لایه ازون شده ­اند اما مبرد های تبرید جذبی چنین اثری ندارند.

هزینه اولیه

یکی از مهم ترین تفاوت های چیلر جذبی و تراکمی هزینه اولیه برای خرید می باشد. اگر چه هزینه عملکرد سیکل تبرید جذبی نسبت به نوع دیگر آن پایین تر است اما هزینه ­های اولیه راه اندازی آن بسیار بیشتر است.

سمی بودن آمونیاک

آمونیاک که به عنوان مبرد در چیلر جذبی به کار می ­رود، سمی است و حتی استنشاق آن نیز می ­تواند موجب مسمومیت و حتی مرگ شود. البته معمولا چیلرهای آمونیاکی مصارف صنعتی دارند اما در صورت عدم توجه می­ توانند خطرناک باشند.

خورندگی مبرد

لیتیم بروماید و آمونیاک سبب ایجاد خوردگی در اجزای سیکل می­ شوند که نتیجه آن کاهش عمر سیستم است.

فشار کاری پایین

فشار کاری پایین در چیلر جذبی به خصوص در سیستم لیتیم بروماید موجب شده تا آب بندی سیستم بگونه­ای تعبیه شود تا از نفوذ هوا به داخل سیستم تبرید جلوگیری کند. فشار کاری را می توان از دیگر تفاوت های میان این دو چیلر بیان کرد.

ضریب عملکرد

ضریب عملکرد سیستم تبرید جذبی دو مرحله ­ای لیتیم بروماید 1.1 است در حالی که سیستم تبرید تراکمی مورد استفاده در کاربرد تهویه مطبوع ضریب عملکردی بین 4 و 5 دارد. می­ توان این گونه بیان کرد که در این مورد استفاده از چیلر جذبی هنگامی موجه است که هزینه انرژی حداقل یک چهارم چیلر تراکمی باشد.

نحوه تراکم مبرد

اگر در سیستم تراکمی بخار به جای کمپرسور، یک ژنراتور و یک جذب کننده (ابزوربر) قرار دهیم، یک سیستم جذبی ساده خواهیم داشت. شکل بالا چرخه­ ها و تفاوت چیلر جذبی و تراکمی را نشان می­ دهد. ژنراتور، جذب کننده و پمپ، فشار مبرد تبخیر شده در اواپراتور را به فشار کندانسور می­ رسانند. همانطور که بیان شد عمده تفاوت چیلر جذبی و تراکمی در نحوه تبدیل مبرد مایع به بخار می ­باشد که در سیستم تراکمی بخار با یک عملیات مکانیکی توسط کمپرسور اما در سیستم جذبی توسط جذب کننده و ژنراتور انجام می ­شود. این موضوع در شکل زیر به خوبی قابل مشاهده است.

تعمیر و سرویس انواع چیلر در کرج

در قسمت های قبلی به بررسی مفصل هر یکی از تفاوت های میان چیلر های جذبی و تراکمی پرداختیم. اما اگر شما عزیزان از هر یکی از این چیلر ها استفاده می کنید و به دنبال یک مرکز معتبر برای سرویس و تعمیر چیلر جذبی و تراکمی هستید، ما مرکز کرج سرما را به شما پیشنهاد می کنیم. کرج سرما با داشتن بیش از 40 سال تجربه کاری موفق در زمینه سرویس ، تعمیر ، فروش ، نصب و نگهداری انواع چیلر ها در خدمت شما عزیزان با بهترین قیمت ها می باشد. در صورت داشتن هر گونه سوال و یا نیاز به مشاوره ، به رایگان با مشاورین ما در تماس باشید. از این که تا پایان مقاله تفاوت های چیلر جذبی و تراکمی با ما همراه بودید، از شما سپاس گزاریم.

تلفن تماس: 

02632200593

09124644576

پیشنهاد می شود: خرید فن کویل دیواری گرین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *